Cool Electro Cycles Kortrijk schenkt een elektrische bakfiets aan De Kindervriend in Rollegem

Cool Electro Cycles Kortrijk shop met raambelettering voor pagina van onze ebike shops
E-bike speciaalzaak in Doorniksestraat te Kortrijk
27 juni 2020

Cool Electro Cycles Kortrijk schenkt een elektrische bakfiets aan De Kindervriend in Rollegem

kindervriend met nieuwe elektrische bakfiets en burgemeester Van Quickenborne

Cool Electro Cycles Kortrijk schenkt een elektrische bakfiets aan De Kindervriend in Rollegem.

Heb jij de bakfiets van De Kindervriend al gespot in het Rollegemse en Kortrijkse straatbeeld?

“Onze droom voor een bakfiets kwam sneller uit dan gedacht door Cool Electro Cycles”
Directeur onderwijs Nathalie Matheeuws van De Kindervriend.

Samen met de opening van hun zesde gespecialiseerde e-bike fietswinkel in Kortrijk wilden de zaakvoerders van Cool Electro Cycles vanuit hun sociaal engagement een goed doel steunen in de regio van Kortrijk. Burgemeester Van Quickenborne mocht het goede doel uitkiezen. Het werd De Kindervriend in Rollegem.

En zo kun je sedert september 2020 regelmatig de elektrische bakfiets van De Kindervriend in de straten spotten met vier kleuters in.

Nathalie Mattheeuws, directeur onderwijs van De Kindervriend, is verheugd: “We waren al even bezig met ons nieuw fietsbeleid. We hebben 50 elektrische fietsen ter beschikking voor ons personeel. Maar ook voor onze kinderen hebben we al een paar fietsen, zoals duofietsen e.d. kunnen verkrijgen met sponsoracties. Zo kunnen ook onze kinderen met een beperking uit de voeten. Voor corona was dat op ons uitgebreid domein zelf, want wij hebben zelf alle voorzieningen voor onze kinderen met een beperking, zoals een eigen zwembad, een ballenbad, enz. Met corona kunnen we zelf niet alles voldoende ontsmetten, waardoor we veel meer activiteiten opzoeken buiten ons domein.”

“We hebben een lijstje van dromen waarvoor we de middelen niet hebben en waar we dan geld voor verzamelen via o.a. sponsoracties. We waren al bezig om één van die dromen, een bakfiets, bijeen te sparen en hoopten dat volgend jaar in juni rond te krijgen. Opeens kregen we een telefoon van het team van de burgemeester die vroeg of wij een elektrische bakfiets konden gebruiken. Onze droom kwam dus veel sneller uit dan gedacht.”

“Wat komt die bakfiets goed van pas nu. We kunnen meteen vier kleuters meenemen. Het spreekt voor zich dat we de bakfiets al veel gebruikt hebben. Niet enkel voor onze school, maar ook voor de kleuters die hier in de weekends en de vakanties verblijven.”

De Kindervriend is een samenwerking tussen drie diensten in de regio Zuid-West-Vlaanderen: een multifunctioneel centrum, buitengewoon onderwijs en een revalidatiecentrum. Kinderen van 2.5 tot 15 jaar met een mentale beperking kunnen hier terecht voor gepaste zorg, type 2 onderwijs en therapie.

Check hier het overzicht van de verschillende merken en modellen Ebikes die we in Kortrijk verdelen.