Geschiedenis van de Stromer E-Bike

CEC steunt muco patiënt
23 januari 2019
Stromer Firmware Update: OMNI Interface C
19 juli 2019

Geschiedenis van de Stromer E-Bike

Stromer ST1

Thomas Binggeli, de uitvinder van de Stromer E-Bike, werd tijdens de ontwikkeling van deze elektrische fiets geïnspireerd door heel wat technologieën die allen hebben bijgedragen tot de ontwikkeling van een nieuwe, innovatieve e-bike, de Stromer.

De naam Stromer werd voor het eerst in de wereld losgelaten in 2009. Thomas was er op gebrand om een kwalitatieve, gebruiksvriendelijke e-bike te ontwikkelen die tevens gekoppeld kon worden aan een nooit geziene prestaties.

De ontwikkeling vond plaats net buiten Bern, in Zwitserland. En net zoals vele Zwitserse horloges, was de Stromer de eerste naadloos geïntegreerde E-bike die uitmuntende prestaties koppelde aan een slank en modern ontwerp.

De Stromer e-bikes maken gebruik van een stille, efficiënte en onderhoudsvriendelijke motor die het achterwiel aandrijft. De batterij bevindt zich onder de onderste buis van de fiets. Op papier lijkt het dat de Stromer zich misschien amper onderscheidt van de concurrentie, maar een proefritje maakt al snel duidelijk dat de Stromer fietsen buiten categorie zijn.

Stromer Types

Er is een breed gama aan Stromer fietsen beschikbaar, geschikt voor elk type rijder. Of je nu de occasionele fietser bent, dagelijks naar het werk moet pendelen of graag eens offroad gaat? Stromer slaagt erin om meer mensen uit hun wagen te halen en in het zadel te hijsen.

Modellen zoals de Stromer ST5 zijn het neusje van de zalm van de E-bikes en de daaraan gekoppelde technologie: zo beschikt dit model over een 850 watt motor die je kan ondersteunen tijdens je ritjes, bluetooth integratie voor je mobiele telefoon en last but not least: een bereik van meer dan 100km op één laadbeurt.

Ben je een minder veeleisende gebruiker, dan kan je terecht bij de entry-level Stromer ST1. Dit type heeft een lichtere motor die het achterwiel aandrijft, maar beschikt ook over een lichter frame design en de optie tot geïntegreerde verlichting.

Check hier het overzicht van de verschillende Stromer Fietsen!