Stromer Firmware Update: OMNI Interface C

Stromer ST1
Geschiedenis van de Stromer E-Bike
15 maart 2019
Burgemeester Roeselare op bezoek
14 februari 2020

Stromer Firmware Update: OMNI Interface C

Stromer heeft, net zoals Apple voor de iPhone of Windows voor zijn besturingssysteem, updates voorzien van hun software. Die updates zorgen er vaak voor dat je extra of verbeterde functies krijgt bij jouw toestel. In deze post leggen we je stap voor stap uit hoe je de firmware van jouw Stromer zelf kan updaten. Twijfel je, dan neem je best even contact op met ons om je bij te staan in de correcte installatie van de Touchscreen Software.

Welke Software Versie?

Om te weten te komen op welke versie jouw Stromer draait ga je in het menu naar Menu > Systeem > Info.
SUI FW = Versie van de touchscreen firmware. Updates worden op een regelmatige basis gereleased, dus hou zeker en vast de website in het oog.

Downloaden Software

Eerst en vooral zorg je ervoor dat je Stromer in een omgeving staat met een goede netwerkontvangst. Het downloaden van de software neemt ongeveer tien minuten in beslag.
Van zodra de update gedownload is, komt er een symbool in de statusbalk van je display.
Schakel je de Stromer dan voor een eerste keer in of zet je hem uit, dan krijg je de keuze om de installatie onmiddellijk te doen (JA) of op een later tijdstip (Nee).

Wat is er nieuw in versie 4.1.3.3?

De diefstalbescherming heeft een update gekregen: de PIN code moet nu minstens 5 cijfers lang zijn. Wanneer de PIN code nu 3x na elkaar foutief ingetoetst wordt, moet je een minuut wachten vooraleer je een nieuwe poging kan ondernemen.

Aangepaste lockmodus: je kan de motor nu ook op hele lage snelheden blokkeren.

stromer omni c interfaceBatterijniveau: je kan nu kiezen of er naast de balk van het batterijniveau een aanduiding van resterende capaciteit in % of in  km wordt aangegeven.

GPS-Localisatie: als er geen GPS connectie is, zal de Stromer gelokaliseerd worden op basis van de GSM positie (positie meest nabije mast).

In het algemeen zou het nu ook makkelijker moeten zijn om updates te downloaden en installeren. Tijdens het laden van de batterij wordt het laadniveau op regelmatige tijdstippen naar de Omni app doorgezonden.

Officiële service punten kunnen nu ook de gezondheidsstatus van de batterij nakijken. Het beheer van eventuele errors is ook vereenvoudigd. Evenals het beheer en monitoring van TMM waardes. De TMM is de sensor die de frameverbuiging meet om de motorassistentie te bepalen.

Nieuwe OMNI Interface C Module

Vanaf 2018 zijn de Stromers voorzien van een nieuwe OMNI module: de OMNI Interface C. Deze OMNI heeft een kleurendisplay, Bluetooth, Autolock, touch screen (i.p.v.. druk-scherm), dag- en nachtmodus, 3G en meer geheugen.

De nieuwe OMNI C module (de ‘C’ staat voor ‘Color’) kan worden ge-retrofit in Stromers waar nog een oude OMNI in zit. Die nieuwe OMNI C gaat over de toonbank voor 599 euro. Dit is exclusief plaatsing. De OMNI C is beter, mooier en bijgevolg een waardevolle upgrade voor je Stromer van voor 2018.