Stromer ST1

STROMER ST1 NIEUW

Een nieuwe telg in de Stromer familie. De ST1 vervangt op termijn de ST1X maar wat zijn de opvallende verschillen?

De vormgeving is gelijklopend met de vernieuwingen die ook in ST3 en ST5 terug te vinden zijn. De ST1 onderscheidt zich door een kortere asafstand tussen de wielen wat hem een pak wendbaarder maakt en bijgevolg beter geschikt om tussen druk stadsverkeer te laveren.

De motor kreeg een mooie update met de 670W en een koppel dat je heel eenvoudig 45km/h laat rijden. We hebben het zelf getest :-)

De wielmaat is dezelfde als op ST3 en er werd gekozen voor de Vee Tire ipv de iets duurdere Pirelli. Dat helpt er mee voor om de prijs 'vanaf' 4.290 eur te houden wat een Stromer nu voor een nog breder publiek toegankelijk maakt.

 

Keyless, connectivity en geometry

Een van de vernieuwingen ten opzichte van de ST1X is dat er geen sleutel meer nodig is om het batterijvak te openen. Eens via de pin ontgrendeld kan je met een druk op de knop de accu uitnemen.

De andere vernieuwing is dat je je smartphone via Bluetooth met je ST1 verbindt om die automatisch te ontgrendelen wanneer je in de buurt van je fiets komt.

De geometrie is ook aangepast zodat de houding op de fiets comfortabeler is, met andere woorden je zit meer rechtop dankzij de kortere afstand tussen zadel en stuur, de verhoogde stuurpen en het gebogen stuur, ook wel backsweep genaamd.

Batterij

Voor het eerst sinds 3 jaar brengt Stromer een 500Wh batterij. Standaard is de ST1 van deze heel nieuwe krachtbron voorzien.

Wil je toch meer autonomie dan kan je eenvoudig upgraden naar 618, 814 of 983 Wh, net zoals bij de ST3 en ST5. De accus zijn tussen de fietsen ook perfect uitwisselbaar.

Het aanbod

Stromer ST1

  • Stromer ST1 Dark grey sport zijkant productfiche
  • Stromer ST1 light grey sport zijkant productfiche
  • Stromer ST1 rood sport zijkant productfiche
  • Stromer ST1 ltd edition yellow sport zijkant